Over ons

Picture

Een sociale, imposante en bovenal lieve huisgenoot, dat is wat het ras bullmastiff voor ons betekent. Na een aantal ervaringen met verschillende andere rassen zijn wij uiteindelijk gevallen voor het fantastische karakter en prachtige uiterlijk. De onvoorwaardelijke liefde en trouw en het toch vaak erg eigenwijze maar zeker ook rustige karakter zorgt ervoor dat eigenlijk iedereen die kennis maakt met de bullmastiff ook voor dit ras valt en waar het gezegde ‘eens een bullmastiff, altijd een bullmastiff’ vandaan komt.

Omdat wij zelf jaren geleden een slechte ervaring hebben gehad met een niet gesocialiseerde, ongezonde bordeauxdog van een slechte fokker is het belang van de goede afkomst van een pup ons erg (pijnlijk) duidelijk geworden. Sinds 2009 zijn wij trotse eigenaren van bullmastiffkennel Social Giant en inmiddels in het bezit van kynologische kennis door een vakbekwaamheidsdiploma en uiteraard ervaring. Nu wij af en toe de eer hebben om een nestje pups op te mogen voeden en te begeleiden in de eerste levensfases doen wij dit dan ook met grote zorgvuldigheid en veel passie.

Wij investeren hier veel tijd en aandacht aan en dit start al bij het selecteren van de ouders waarbij de gezondheid (HD én ED) officieel gecontroleerd, gecertificeerd en moet voldoen aan onze strenge eisen. Ook kijken we hierbij natuurlijk naar het exterieur (uiterlijk), de achtergrond (voorouders), eventuele andere afstammelingen en, als laatste maar zeker niet het minst belangrijkste, het karakter.

Picture Tijdens de intensieve weken van het verzorgen van een nestje pups doorlopen wij een zeer uitgebreid socialisatietraject waarbij wij ze kennis laten maken en laten wennen aan allerlei geluiden en voorwerpen maar ook situaties waarmee ze te maken krijgen zoals wandelen aan een riempje. Ook starten we met zindelijkheidstraining en geven ze veel één op één aandacht. Maar ook hechten wij veel waarde aan het correct informeren en begeleiden van de nieuwe eigenaren gedurende het gehele leven van een Social Giant pup. Dit alles met als doel ook andere mensen te kunnen laten genieten én het zo gezond en goed mogelijk voortzetten van ons prachtige ras.

Op dit moment hebben wij 7 heerlijke bullen in ons huis in het Noord-Brabantse Raamsdonksveer wonen. Nieuwsgierig naar onze bulmastiffs, onze eerdere en wellicht toekomstige nestjes? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide site. Ook als u meer vragen heeft, wenst kennis te maken met ons en onze honden of op zoek bent naar een sociale, lieve bullmastiff kunt u natuurlijk met ons contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

  Rogier & Anneloes