Djayla v.d. Mija dora "Dizzy "

Nederlands Veteraan Kampioen

28-01-2009 - 06-12-2019

Picture

En dan ineens is het over,

In nog geen 10 minuten vliegt er bijna 11 jaar voorbij.

Herinneringen in alle soorten en maten;

Vrolijk, speels, enthousiast en vooral altijd blij.

Zolang ben je bij ons geweest,

Zoveel hebben we samen gedeeld,

En ineens is het over,

En zijn we uitgespeeld.

Geen voetbal en apporteren meer,

Niet meer je kont eraf schudden van vrolijkheid,

Je was voor ons een tophond dat is zeker,

En we missen je nu al lieve meid.

Het gaat je goed daarboven,

Met al je vrolijke energie en bevlogenheid,

Maar wat missen wij je ontzettend,

Gelukkig raken we je in ons hart nooit kwijt!

Dizzy is geboren op 28 januari 2009 bij de kennel v.d. Mijadora. Ze is een dochter van Gwenndians Angel en Duke v.'t Heksenwiel. Dizzy is een athletisch gebouwde dame en dat komt goed van pas met haar actieve karakter. Inmiddels komt Dizzy echter al op leeftijd wat je heel stiekem begint te merken in kleine dingetjes (wat minder uithoudingsvermogen etc) hoewel ze verder nog helemaal gezond is.

Dizzy is een dame die haar energie echt kwijt moet en naast wandelingen zorgen we hiervoor met een potje voetbal of het eindeloos apporteren van een balletje. Ook als je zelf met iets anders bezig bent blijft ze de voetbal voor je neus gooien in de hoop dat je hem blijft wegtrappen. We hebben ook een aantal jaar behendigheid gedaan met haar en buiten dat ze alles ontzettend snel oppikte vond ze het ook erg leuk om te doen.

Als er iemand telkens met haar neus bovenop wil staan is het Dizzy wel, ze loopt het liefst de hele tijd achter je aan en wil graag zien wat je doet. Ze is ook ontzettend slim en maakt dan ook gewoon deuren en hekjes open als ze dat wil. Het grappige hiervan is, is dat is gebleken dat meerdere pups van haar dit hebben overgenomen.

Dizzy heeft ons 3 prachtige nestjes gegeven. Haar eerste nestje in 2011 waren 11 pups, haar tweede nestje in 2013 waren 12 pups waarvan er helaas een pup na enkele dagen is overleden. Haar laatste nestje is geboren in 2015 en bedroeg maar liefst 13 pups waarvan er 2 tijdens de bevalling zijn overleden. Dizzy bleek, ondanks haar actieve gedrag, een erg goede moeder zolang de pups bij haar zoogde. Ze bleef constant bij ze en waste alle pups met zorg. Tegen de tijd dat de pups tandjes kregen bij 3 weken vond ze het prima als ze over gingen op vast voedsel. Toch bleef ze altijd toezicht houden bij het spelen maar ze gaf wel duidelijk aan dat bv het drinken bij haar niet meer geaccepteerd werd, wat haar natuurlijk goed recht is.

Momenteel is Dizzy onze oudste (dame) in huis en is ze, zeker voor haar leeftijd, nog erg fit. Eens in de paar weken vind ze het erg leuk om nog mee te gaan naar behendigheid en dagelijks wil ze nog graag een balletje aporteren. We hopen dat ze nog lang ballen voor onze voeten blijft gooien.

Tot 2 weken voor haar overlijden was Dizzy nog heerlijk actief maar door een verkeerde beweging verrekte/scheurde ze een spier in haar nek. Na een spoed bezoek aan de dierenarts, een flinke pijnstiller en een behandeling van een osteopaat/chiropractor begon ze na een paar dagen weer vooruit te gaan. Zo goed dat we de medicatie al ver hadden afgebouwd en ze eigenlijk alweer helemaal haar eigen vrolijke, stuiterende zelf was. Tot in de nacht 6 december 2019 ...die nacht verkrampte ze ineens en hoewel we ontzettend hard naar de kliniek zijn gereden was ze bij aankomst (binnen 10 minuten) al in onze armen overleden. Dag stuiterbal, je wordt nooit vergeten.

Kleur

Stamboomnummer (NHSB)

HD (heupen)

ED (ellebogen)

DNA

Databank Raad van Beheer

Rood

2736390

A (Vrij)

0 (Vrij)

Geregistreerd

Klik hier

Picture

DUKE V. 'T HEKSENWIEL

KENZO V. 'T HEKSENWIEL

FIBA V.D. STRUYVER

KWIBUS V. 'T HEKSENWIEL

CEES V. 'T HEKSENWIEL

IGOOR(USA)

FABI√čNNE BLACK V.D. STRUYVER(USA)

GWENNDIANS ANGEL

JANUS V. 'T HEKSENWIEL

WOODLAND BULL ESSIE

MURDOCK V. 'T HEKSENWIEL(USA)

SUPERLATIV'S KIND OF MAGIC

SOMOGYVARI-VITEZ UBUL

SOMOGYVARI-VITEZ ABBY

Picture
 
DATUM SHOW LOCATIE KEURMEESTER KLASSE PLAATSING
7 Februarie 2010 Intern. Hondententoonst. De Kempen Eindhoven (NL) Dhr. Fr. Kane Jeugdklasse 4 Zeer Goed
24 Januari 2010 KV Waalwijk Kaatsheuvel (NL) Jeugdklasse 1 Zeer Goed
6 December 2009 Dogachtigen 's-Hertogenbosch (NL) Dhr. W. Toogood Jeugdklasse Goed
29 Augustus 2009 Hondententoonst. Rotterdam Rotterdam (NL) Dhr. C. Birk Puppy Klasse 1 Veel Belovend
21 Mei 2009 Bullmastiff Clubmatch Utrecht (NL) Mevr. I. Ontstenk-Schenk Puppy Klasse 4 Veel Belovend