Social Giant Big Happy Monster " Hero "

15-07-2014 - 24-12-2021

Picture

Hero is bij ons geboren op 15 juli 2014 en is een zoon van onze Social Giant Snowy en Irishpride Can't Touch This (Jethro). Wij vinden hem een mooie, robuuste reu met een flinke massa. Het is een ontzettend lieve allemansvriend die veel van de eigenschappen van moeder Snowy heeft overgenomen. Hij kan redelijk rustig zijn maar is heel makkelijk te verleiden om met een van de andere honden te spelen, vooral Elsa, Yasmin en Amber zijn favoriet maar hij speelt ook regelmatig met zijn moeder Snowy, Joelle en Noor. Hoewel Hero graag zichzelf op de bank in een klein gaatje propt, die dan vanzelf groot genoeg word, vind hij het ook heerlijk om lekker op zijn eigen plekjes te slapen. Dit is meestal op een hele onhandige plek zoals recht voor of in een deuropening. 's-Nachts ligt hij graag op een matrasje naast het bed of lekker alleen in een mand. Hero is heel graag buiten en ligt dan heerlijk met zijn neus in de lucht of heerlijk te slapen.

Ook is hij helemaal gek van water en ongeacht welke temperatuur of welk tijdstip zodra er water in ons badje staat plonst hij erin. Hij vind het heerlijk om in het water te spelen, af te koelen en gek te doen maar echt zwemmen is niet zijn hobby. In een meer is hij wel altijd de gene die zo diep mogelijk gaat maar het echte zwemwerk is niet voor hem weggelegd. Overigens vind hij het natuurlijk het allerleukste om rondjes te rennen als hij net zeiknat uit het water komt en dan bij voorkeur bij ons op schoot in de bank neer te ploffen. Hero ligt erg goed in de groep en er word dan ook relatief veel geaccepteerd van hem. Zijn onstuimigheid kan hij nog weleens bekopen met een snauw als hij weer weinig subtiel op iemand 'land' maar er word redelijk veel van deze goedzak geaccepteerd. Wat betreft de streken die hij van zijn moeder heeft overgenomen is de meest opvallende toch wel het 'niet schooien maar gewoon pakken'. Net zoals zijn moeder doet hij geen moeite om stiekem iets van je bord af te kijken maar komt hij gewoon vrolijk aanlopen en pakt wat hij pakken kan. Als je hem dan een tik op zijn neus geeft doet hij gewoon zijn ogen dicht en eet door tot je hem echt wegduwt. Verder is Hero gek op pups. Hij is ontzettend voorzichtig en lief voor ze en hij vind het al geweldig om naar ze te kijken in de werpkist (uren achter een stuk als het kan). Vanwege zijn goede gezondheid, geweldige karakter en mooi verschijning hebben we met Hero twee nestjes binnen onze eigen kennel gedaan. In 2016 heeft Hero met onze Joelle een prachtig reutje en teefje gekregen, en in 2017 zijn Hero en onze Yasmin trotse ouders geworden van 3 reutjes en 6 teefjes. De combinatie met Yasmin hebben we herhaald in 2019, een knappe reu is toen geboren, en in 2021 hebben we tegen alle hoop in nog 2 dames en 1 reu mogen verwelkomen. Jaira is van dit laatste nest en we zijn erg blij dat zij Hero's lijn mag doorzetten.

Geheel onverwacht hebben we op kerstavond 2021 afscheid moeten nemen van onze Hero. Zonder enige aanwijziging vooraf merkte we dat hij na de wandeling niet lekker was. Omdat hij echt ineens heel lusteloos was zijn we direct naar de dierenarts gereden. Daar bleek dat hij een tumor in zijn milt had en er een bloeding was ontstaan. Hij ging zo snel achteruit dat er niet eens meer tijd was om in te grijpen. Binnen 1,5 uur ging hij van vrolijke, fitte hond tijdens een wandeling naar een hond volledig in shock waar we tot onze spijt niets meer aan konden doen.

Je mandje leeg,

Je blaf voor altijd stil,

Je vrolijkheid en zorg,

Je gemis maakt een groot verschil.

Zo snel als het ging,

Zo'n groot gat heb je gelaten,

Niet te vervangen,

Maar gelukkig heb je ook wat achter gelaten.

Vele herinneringen hebben we gemaakt,

Ook in je kids en familie leef je door,

Je nam een stukje van ons mee,

Toen de wereld jouw persoonlijkheid verloor.

Lieve Hero, bedankt voor alles wat je ons bracht. Je zal altijd worden gemist.

Kleur

Stamboomnummer (NHSB)

HD (heupen)

ED (ellebogen)

DNA

Databank Raad van Beheer

Ter dekking

Rood

2973322

A (Vrij)

0 (Vrij)

Geregistreerd

Klik hier

Beschikbaar voor passende teven

Picture

IRISHPRIDE CAN'T TOUCH THIS

BULLGRIN'S KNOCK YOUR SOCKS OFF AT ARDHUB

IRISHPRIDE MISS CHIEFMAKER

ALL HEROES GIANT AS HAGRID

GARDIENNE RESPECT O'BULLGRIN

BRAEAARON HE MEANS BUSSINESS AT ARDHUB

PEARL STARLIGHT AT MUSSENDUN

SOCIAL GIANT SNOWY

DYNAMIC FORCE TOUCHDOWN

SOCIAL GIANT PAM

GOOD AND PLENTY FROM HECK TREE

KORONA XENA

MEXX V.D. BULLMAHOVEN

DIVA V.'T GiNDERDOOR

Picture
 
Datum Show Locatie Keurmeester Klasse Plaatsing
 
19 Juni 2016 Dogshow Uden Den Bosch NL Mr. G. van den Bosch Openklasse 3 Uitmuntend
13 December 2015 Winner Amsterdam Mr. T. Pehar Jeugdklasse Very good
29 November 2015 Dogachtigen Den Bosch Mr. G. Payne Youthclass Zeer goed
23 Augustus 2015 Bullmastiff Clubmatch Belgie Kontich BE Mr. J. Bissat (GB) Jeugdklasse Uitmuntend
26 juli 2015 Dogshow Rotterdam Rotterdam NL Jeugdklasse 3 Uitmuntend